Vojvođanska Pikado Federacija

U nedelju 30. oktobra 2016. godine odigrano je I kolo kvalifikacija PROFY DARTS LIGE za 2016/17. sezonu. Prijavilo se ukupno 18 igrača, oni su raspoređeni u četiri grupe, dve grupe sa po 4 igrača i dve grupe sa po 5 igrača. U grupi je svaki igrač igrao sa svakim na dva dobijena lega. Prva trojica su se plasirala na glavnu tablu.

Evo sastava grupa i postignutih rezultata u grupi:

Na glavnoj tabli je nastavljena borba na 4 dobijena lega. Na kraju smo dobili prvog pobednika ujedno i prvog učesnika TOP 10 PROFY DARTS LIGE.

OSMINAFINALA

ČETVRTFINALA

POLUFINALA

FINALE

Generalni plasman nakon I kola izgleda ovako:

Čestitamo učesnicima i ACI BABIĆ na plasmanu u TOP 10 PROFY DARTS LIGA 2016/17.


Pobednik I kola 
30.10.2016
Aco Babić

Pobednik 
II Kola

Pobednik 
III Kola
Pobednik 
IV Kola
Pobednik
V Kola
Pobednik 
VI Kola
Plasman 1 Plasman 2 Plasman 3 Plasman 4

 

 

Dana 30.10.2016 godine u N.Sadu je odigran i prvi masters ekipnog dela prvenstva u vidu takmičenja parova a najuspešniji par su bili Bata Jožef iz Čoke i Vladimir Terek iz Odžaka koji su rezultatom 3:1 u finalu savladali subotičku ekipu koju su sačinjavali Viktor Prelčec i Vujić Alen 

       
Ekipno/Parovi VPF 2016/17
 I masters     30.10.2016  
       
Bata/Terek 3          
x            
             
             
    Bata/Terek 3      
    Šakota/Rigo 1      
             
             
Šakota/Rigo 3          
Stipančević/Vojnić 1          
             
             
        Bata/Terek 3  
        Prelčec/Vujić 1  
             
             
Prelčec/Vujić 3          
Dimitrijević/Husar 1          
             
             
    Prelčec/Vujić 3      
    Racić/Mijatović 2      
             
             
x            
Racić/Mijatović 3          
             
             
             
Tabela Ekipno/Parovi VPF              
                 
Plasman Takmičar 1 2 3 4 5 6 Ukupno
1 Terek Vladimir 21           21
1 Bata Jožef  21           21
2 Prelčec Viktor 15           15
2 Vujić Alen 15           15
3/4. Šakota Ognjen 10           10
3/4. Rigo Florian 10           10
3/4. Racić Dragoslav 10           10
3/4. Mijatović Siniša 10           10
5-6. Stipančević Atila 6           6
5-6. Vojnić Zelić Petar 6           6
5-6. Dimitrijević Predrag 6           6
5-6. Husar Kristijan 6           6

* kriterijum raspodele bodova je po sistemu WDF Euro/World Cup - pairs
   Bodovi se dele ravnopravno na svakog pojedinca iz ekipe

1.mesto - 42
2.mesto - 30
3.mesto - 20
5.mesto -12
9.mesto - 6
17.mesto - 2 boda

Na ovogodišnjem sajmu "Lorist" koji se održao od 30.09-02.10.2016 godine u Novom Sadu, po prvi se kao sportska veština promovisao i pikado. Vojvođanska pikado federacija je u saradnji sa organizatorima sajma realizovala akciju promocije pikado sporta pod radnim nazivom "Igraj pikado" koja je najviše bila skoncetrisana ka ciljnoj grupi uzrasta od 7-14 godina i omladini, ali i ostalim posetiocima sajma. 

Kroz edukaciju i informaciju o osnovnim karakteristikama ove sportske veštine prošlo je oko 200 dece razne uzrasne dobi koji su osim u rekreativnom delu imali priliku i da se okušaju u turnirskim takmičenjima po posebnim uzrasnim grupama. Ukupno je u tri dana održano 7 zasebnih turnira među kojima i izuzetno popularni ekipni turnir "Family darts" pri čemu su ekipu činili parovi "roditelj i dete".

Najuspešniji takmičari su nagrađeni prigodnim nagradama a najveća nagrada za promotere pikado sporta je bila oduševljenost dece zbog prilike da se na profesionalnoj opremi okušaju u proveri preciznosti gađanja mete, te je opšta ocena da je ova sportska akcija pravi "pogodak u centar" i veliki podstrek da se što pre ponovi slična sportska akcija kao nova šansa za mlađe kategorije u pikadu.

Pikado "štand" su na dan otvaranja posetile naše paraolimpijke Borislava Perić-Ranković i Nada Matić sa kojima su naši aktivisti razmenili neka iskustva i planove daljih akcija, zatim gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević koji nam je poželeo mnogo uspeha u daljem radu a posebno zadovoljstvo nam je bilo ugostiti našeg prijatelja i saradnika iz Pokrajinskog sekretarijata Milorada Dokmanca koji se čak i okušao u veštini gađanja pikado strelicama i takođe poželeo uspešnu akciju promocije našeg sporta.

Fotografije sa sajma "Lorist" 2016 


Održan sastanak Pokrajinskog sekretarijata sa granskim sportskim savezima

1749_index

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sastao se sa predstavnicima pokrajinskih granskih saveza u velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine.

Da će saradnja između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i pokrajinskih granskih saveza biti podignuta na viši nivo nego što je bila do sada, dogovoreno je na prvom sastanaku održanom danas između pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza i 50 predstavnika pokrajinskih granskih saveza. U prostorijama Sportskog saveza Vojvodine razgovaralo se i o načinu finansiranja za naredni period, ali i o rešenjima problema sa kojim se susreću predstavnici sportskih granskih saveza u Vojvodini.

Sekretar Batez posebno je istakao da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, shodno primeni Zakonu o sportu, u narednom periodu voditi računa o načinu finansiranja sportskih saveza i klubova na teritoriji AP Vojvodine.

„Iako do sada nije postojala jasna koordinacija između granskih saveza i klubova koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine, to od sada više neće biti praksa. Zajedničkim radom, međusobnom saradnjom i edukacijom učinićemo sve kako bi se poštovao Zakon o sportu. Budžet za ovu godinu već je potrošen, ali radim na tome da se stanje koje smo zatekli promeni i da u narednom periodu isplatimo sve što smo u obavezi.“

Prisutnima su o odredbama Zakona o sportu, a koje se tiču upravo granskih saveza, načinu njihovog finansiranja, programskom kalendaru, ali i inspekcijskom nadzoru, govorili, savetnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu gospodin dr Dragan Atanasov i samostalni stručni saradnik I – rukovodilac grupe za inspekcijski nadzor, gospodin dr Milorad Dokmanac.

Ispred Sportskog saveza Vojvodine, prisutne je pozdravila predsednica Skupštine SSV, gospođa Jasna Đukić.

Ono što je za pikado sport najinteresantnije je informacija koja će uskoro i zvanično biti objavljena od strane Ministarstva sporta i omladine je ta da se pikado i elektronski pikado objedinjuju u jedan sport! Dugogodišnji napor predstavnika našeg saveza se na kraju isplatio jer ideja konačnog objedinjavanja pikado sporta sa različitim disciplinama datira još od osnivanja Pikado federacije Srbije a nakon toga i Vojvođanske pikado federacije te je svakako ova informacija pravo osveženje za pikado sport koja omogućava pikadistima nesmetano bavljenje pikadom u svim disciplinama  bez dosadašnjeg "straha" sankcionisanja od ovog ili onog saveza. 

Vojvođanska pikado federacija će se kao i do sada organizovano baviti svim disciplinama u pikadu u zavisnosti od interesovanja članova našeg saveza i opredeljenosti a priznanje od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sprot u vidu prepoznavanja upravo našeg saveza kao glavnog nosioca organizovanog pikada u AP Vojvodini nam daje za pravo se nadamo u još perspektivniju budućnost pikado sporta te pozivamo sve klubove i takmičare iz Vojvodine da se na vreme informišu oko plana i programa, načina registracije i pravilnika i već u novoj sezoni priključe na nekom od takmičenja.. U skladu sa tim, u toku je priprema novog koncepta registracije članova koji obezbeđuje znatne olakšice prijave za učešće na takmičenja, posebno za one takmičare koji nisu u članstvu nekog kluba ili jesu ali kao pojedinci žele da uzmu učešće na nekom  od takmičenja kao slobodni igrači nezavisno od kluba a novi pravilnik će nakon usvajanja biti blagovremeno istaknut na sajtu VPF.

Sportski pikado pozdrav! 

VPF

Poštovani članovi VPF i ostali pikadisti,

zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je Upravni Odbor VPF na sednici održanoj 15.08.2016 godine u Novom Sadu doneo neke promene i odluke koje će nadamo se doprineti većem omasovljivanju našeg takmičenja a promene su uglavnom vezane za ovogodišnje propozicije takmičenja posebno u delu registracija čime se omogućilo učešće na takmičenjima svim takmičarima bez obzira na klupsku pripadnost i to sa statusom "slobodnih igrača" a najviše zbog molbi takmičara koje su pristizale iz nekih mesta AP Vojvodine koja nemaju registrovani i organizovani pikado klub. Svima će biti omogućeno da se uredno registruju i upišu u knjigu članova čime će se ravnopravno boriti i za vrlo lepe nagrade koje smo pripremili takođe izmenom tačke propozicija koja se tiče nagrađivanja. Osim ovih promena i malih izmena u delu kotizacija, izdvajamo i podatak da će se ove takmičarske sezone umesto dosadašnjih 5 kvalifikacionih turnira odigrati šest pri čemu ćemo dobiti 6 direktnih učesnika u TOP 10 finalu dok će preostala četiri takmičara odrediti plasman nakon prve faze takmičenja. 

Registracije i prijave takmičara je potrebno izvršiti najkasnije do 15 septembra 2016 godine a prvi masters će se održati već u oktobru mesecu.

Molimo sve takmičare da dobro prouče PROPOZICIJE PRVENSTVA VOJVODINE i da se na vreme informišu i upoznaju sa istim te da svoje registracije izvrše na vreme.

   DOKUMENTACIJA ZA REGISTRACIJU  
I Dokumentacija za Klubove koji pristupaju savezu

Kako pristupiti Savezu?

 

A) PRISTUPNICA KLUBA

 

B)  ZAHTEV ZA REGISTRACIJU

II Dokumentacija za članove koji se registruju prvi put (slobodni igrači):

 

B)  ZAHTEV ZA REGISTRACIJU

 

C)  UPLATNICA (ogledni primer) 
uplaćuje se na račun VPF
najkasnije do 15.09.2016

 

D) GODIŠNJA ČLANARINA
(uplaćuje se kod takmičarske komisije
na dan takmičenja)

III

 

Dokumentacija za članove koji su upisani u KNJIGU ČLANOVA (proveriti spisak) - a žele nastupati kao slobodni takmičari:

 

 

C)  UPLATNICA (ogledni primer) 
uplaćuje se na račun VPF 
najkasnije do 15.09.2016

 

D) GODIŠNJA ČLANARINA
(uplaćuje se kod takmičarske komisije
na dan takmičenja)

IV

 

Dokumentacija za redovne članove:

 

Prijave takmičara podnosi KLUB
najkasnije do 15.09.2016 godine. 

 

 

Za sve potrebne informacije koje ne možete naći na sajtu, Upravni Odbor VPF Vam stoji na raspolaganju..

 

Sportski pikado pozdrav

UO VPF

 

 

U nedelju 29.05.2016 godine u holu marketa Mega Roda u N.sadu, odigrao se turnir humanitarnog karaktera na kom su učestvovali učenici , profesori i prijatelji naše sugrađanke a sav prihod od kotizacija je uplaćen na Teodorin račun. Nadamo se da će značajna sredstva koja smo prikupili ovom prilikom doprineti uspešnom lečenju naše drugarice a da turnir bude i takmičarskog karatera pobrinuli su se organizatori i učesnici a Vojvođanska pikado federacija  je obezbedila diplome i medalje za najpreciznije takmičare kojima je podelio potpredsednik VPF Ognjen Šakota. Čestitamo svim učesnicima, posebno pobednicima uz podsećanje da svi koji žele mogu da pomognu lečenju naše sugrađanke uplatom na: 

Dinarski račun: 275-0016116606376-82
Poziv na broj: 1807999805005

Devizni račun: IBAN RS 35275001611660638749
SWIFT SOGYRSBG

Na ime Teodora Milić Seljačkih buna 37 Novi Sad

Fotografije sa turnira: