Vojvođanska Pikado Federacija

U nedelju 29. januara 2017. godine dobili smo i četvrtog učesnika TOP 10 Profy Darts Lige 2016/17. Okupilo se ukupno 10 igrača, nekoliko njih je opravdano bilo odsutno, među odsutnima su bili Vujić Alen, Mijatović Siiniša, Rigo Florian, Stijepić Darko, Stipančević Atila, Hamar Žolt i Racić Dragoslav. Ipak odigrano je vrlo zanimljivo kolo evo i postignutih rezultata:

Nakon grupne faze dobili smo raspored mečeva na glavnoj tabli:

ČETVRTFINALA:

POLUFINALA:

FINALE:

Pobednik IV kola i četvrti učesnik TOP 10 PROFY DARTS LIGE 2016/17 je RAKIĆ DRAGAN - PK Vilage.

Čestitamo svim učesnicima.

Generalni plasman nakon IV odigranih kola je sledeći:

TOP 10 - Profy darts liga 2016/17


Pobednik I kola 
30.10.2016
Aco Babić

Pobednik 
II Kola
27.11.2016
Jožef Bata

Pobednik 
III Kola
08.01.2017
Petar Vojnić Zelić
Pobednik 
IV Kola
29.01.2017
Dragan Rakič
Pobednik
V Kola
Pobednik 
VI Kola
Plasman 1 Plasman 2 Plasman 3 Plasman 4

 

Sledeće kolo je na programu već u nedelju 05. februara 2017. godine, sve detalje oko prijavljivanja ćete moći da pročitate ovde na sajtu!

Vidimo se...

08. januara 2017. godine nastavljena je borba za ulazak u TOP 10 Profy Darts Lige za 2016/17 sezonu. III kolo je održano u Bačkom Petrovom Selu, igrače je dočekao prelep ambijent u organizaciji PK Vilage iz Bačkog Petrovog Sela. Uprkos veoma niskoj temperaturi i lošem vremenu prijavilo se 15 igrača za III kolo. Oni su raspoređeni u četiri grupe i borba je počela u 12 časova.

Evo postignutih rezultata:

 

Glavna tabla:

ČETVRTFINALA

POLUFINALA

FINALE

Na kraju je slavio Vojnić Petar, igrač iz Subotice, i sasvim zasluženo se priključio dosadašnjim pobednicima Aco Babiću (PK Black Code) i Jožefu Bata (PK Vilage).

Evo i generalnog plasmana nakon tri odigrana kola:

 

Zahvaljujemo se domaćinu za uložene napore i dobre uslove.

Uskoro slede i informacije o terminu narednog IV kola

Treće kolo kvalifikacija u novoj sezoni Profy darts lige održano je u nedelju 08.01.2017 godine u Bačkom Petrovom Selu u Domu zanatilija  sa početkom u 12.00 časova.

U toku je izrada statističkih podataka i rezultata...

 

 

Novina za ovu sezonu je ta što se nakon odigravanja pojedinačnog dela održava turnir "slučajni parovi" kao i ovogodišnji broj kvalifikacionih turnira koji će nam dati šest pobednika kvalifikacija koji će se direktno naći u TOP 10 dok će se ostala četvorica učesnika u drugu fazu takmičenja plasirati na osnovu prikupljenih bodova.

Sa početkom u 15.00 časova, odmah nakon odigravanja pojedinačnog prvenstva odigran je i treći masters ekipno/parovi takmičenja na kom je nastupilo osam ekipa.

Rezultati i kompletna tabela nakon III mastersa ekipnog možete pogledati: OVDE

 

 

 

 

Dana 08.01.2017 godine, pod pokroviteljstvom Vojvođanske pikado federacije u organizaciji PK "Vilage" u Bačkom Petrovom Selu u Domu zanatlija održano otvoreno pojedinačno prvenstvo u klasičnom pikadu na kom je učešće uzeo 41 takmičar iz Čoke,Mola, Srbobrana, Subotice, Bečeja, Novog Sada i Bačkog Petrovog Sela.  

      

Domaćini su se maksimalno potrudili da uprkos veoma hladnom danu obezbede dobre uslove za igru, prvenstveno da zagreju prostor a zatim i da uveličaju ovu promociju pikado sporta organizovanjem zajedničke večere na zadovoljstvo svih prisutnih a takmičarski sistem je obezbedjivao veliki broj interesantnih mečeva u kojima se videlo da svi učesnici maksimalno uživaju pokušavajući da ostvare što bolju preciznost. 

Nakon prve faze u kojoj su se takmičari rasporedili u 8 grupa, na glavnoj tabli plasiralo se u drugu fazu 32 takmičara od koji su se nakom mnogo zanimljivih i neizvesnih mečeva u polufinale plasirali Mladen Govorčin iz Novog Sada i Dragan Rakić iz B.P. Sela gde je takmičar iz Novog Sada bio uspešniji i prošao u finale dok je u drugom polufinalnom meču Aco Babić iz N.Sada bio bolji od Kormoš Lasla iz Bečeja. Najuzbudljivi meč je ipak bio finalni jer su se nakon 4 uzastopna "brejka" i velike neizvesnosti igrači "potrudili" da meč postane još inetersantniji i nakon vodstva Govrčina od 3:2, babić ipak uspeva da poravna na 3:3 što je obezbedilo igranje odlučujućeg lega i nakon odlične igre Mladena Govorčina i nekoliko ispuštenih prilika da završi meč u svoju korist, Babić ipak uspeva da prvi ostavri dupli izlaz i tako odnese pobedu. Sve čestitike najuspešnijima a osim prigodnih novčanih nagrada Vojvođanska pikado federacija je podelila pehare za najpreciznije:

I mesto - Babić Aco, Novi Sad
II mesto - Govorčin Mladen, Novi Sad
III mesto - Kormoš Laslo , Bečej 
III mesto - Rakić Dragan, Bačko Petrovo Selo

Organizacija ovog takmičenja medju kojima je i Vojvođanska pikado federacija želi posebno da se zahvali svim učesnicima koji su uprkos veoma lošim uslovima za putovanje ipak podržali ovu akciju i učestvovali na takmičenju kao i fer plej odnosu prema protivnicima i da ovakvih akcija u 2017-oj godini bude još više i u ostalim gradovima AP Vojvodine.

Odigrano je II kolo kvalifikacija PROFY DARTS LIGE 2016/17. U nedelju 27. novembra 2016. godine okupilo se ukupno 15 igrača za II kolo. Postignuti su sledeći rezultati:

Nakon grupne faze 8 igrača se plasiralo na glavnu tablu:

ČETVRTFINALA

POLUFINALA

FINALE

Bata Jožef (PK VILAGE) je drugi igrač koji je obezbedio plasman u TOP 10.

Evo i generalnog plasmana nakon II kola PROFY DARTS LIGE 2016/17:

TOP 10 - Profy darts liga 2016/17


Pobednik I kola 
30.10.2016
Aco Babić

Pobednik 
II Kola
27.11.2016
Jožef Bata

Pobednik 
III Kola
Pobednik 
IV Kola
Pobednik
V Kola
Pobednik 
VI Kola
Plasman 1 Plasman 2 Plasman 3 Plasman 4