Vojvođanska Pikado Federacija

 

Drugi takmičarski dan druge faze takmičenja ovogodišnje Profy darts lige, održan u N.Sadu dana 15.05.2018 godine.

Odigrano je 8 kola od ukupno devet predviđenih kao i dva meča iz poslednjeg kola dok će se preostala tri meča odigrati poslednjeg dana razigravanja 22.05.2018 godine a upravo ti mečevi će odlučiti koja 4 takmičara će se naći u polufinalu ovogodišnje Profy darts lige. Zabeleženi sledeći rezultati:

Treći takmičarski dan će se razigravati po programu:

20.00 časova: Finale Ekipno/Parovi (razigravanje u grupi)

A nakon toga: Meč za treće mesto i 
              Meč za 1. mesto

21.30 časova: Pojedinačno (razigravanje zaostalih mečeva)

22.00 časa: Polufinalni mečevi
                  Meč za treće mesto
              Meč za 1. mesto

   Podela nagrada i priznanja.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Prvi takmičarski dan druge faze takmičenja ovogodišnje Profy darts lige, održan u N.Sadu dana 08.05.2018 godine.

Odigrano je 4 kola od ukupno devet predviđenih te su zabeleženi sledeći rezultati:

Nastavak takmičenja sledi 15.05.2018 godine u N.sadu sa početkom u 20.00 časova

 

Drugi takmičarski dan prvenstva Vojvodine za juniore od 14-17 godina održan je u Odžacima u Sportskom centru dana 11.05.2018 godine.

Učešće u drugom takmičarskom danu su uzeli učenici iz dve srednje škole iz Odžaka, tačnije Srednje Tehničke škole i Gimnazije i ekonomske škole "J.J.Zmaj".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najbolje rezultate u konkurenciji juniorki su ostvarile:

1. mesto: Aleksandra Stevanović
2. mesto: Zorica Simonović
3. mesto: Biljana Dimić

 

 

Najbolje rezultate drugog takmičarskog dana u konkurenciji juniora su ostvarili:

1. mesto: Miloš Mitić
2. mesto: Luka Pustinjaković
3. mesto: Dušan Erdeljan

Na zadovoljstvo učesnika i organizatora postignut je dogovor sa profesorima fizičkog vaspitanja da se uz pomoć u opremi od strane Vojvođanske pikado federacije u što skorije vreme oformi pikado sekcija u školama kako bi učenici ovih škola imali mogućnost za aktivnije bavljenje pikado sportom.

VPF se posebno zahvaljuje pikado aktivistima iz ovog grada, tačnije Vučić Igoru i Turčan Jurajukoji su pomogli u pripremi i realizaciji ovog takmičenja a nadamo se i da će se uskoro formirati i registrovati pikado udruženje u ovom gradu koji će se priključiti takmičarskim aktivnostima federacije na pokrajinskom i nacionalnom nivou.

 

Prvi takmičarski dan prvenstva Vojvodine u pikadu za juniore od 14-17 godina u 2018-oj godini održao se u Rumi u subotu 24.02.2018 godine sa početkom u 13.00 časova.

Takmičenje je organizovano u školskoj sali STŠ "Milenko Brzak Uča"  u konkurenciji juniorki i juniora iz srednjih škola iz Rume. Iako je takmičenje zbog tehničkih uslova održano u danu kada škola ne radi, na zadovoljstvo organizatora i samih takmičara prikazana je lepa veština gađanja te smo sigurni da je današnja akcija opravdala organizovanje ovakvog sportskog događaja. 

U prisustvu direktora škole kome se Vojvođanska pikado federacija posebno zahvaljuje na pomoći u programu promocije su učestvovali i profesori fizičkog vaspitanja koji su pokazali veliku zainteresovanost za osnivanje pikado sekcija u svojim školama te se i sami oprobali u ovoj sportskoj veštini.

Najbolji rezultat u konkurenciji juniora je ostvario Uroš Stojanović iz STŠ "Milenko Brzak Uča" dok je u konkurenciji juniorki najbolje gađanje pokazala Marija Vasić iz SPPŠ "Stevan Petrović Brile". 

Sa posebnim zadovoljstvom želimo da pohvalimo članove Pikado Kluba "Harold" iz Rume koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprineli organizaciji ovog takmičarskog dana kako u pripremi tako i realizaciji takmičenja a najuspešniji takmičari iz juniorskog pogona Grada Rume su od PK Harold dobili specijalne vaučere u vidu besplatnih termina za treniranje pikada u prostorijama Kluba u trajanju od mesec dana!


PK Harlod iz Rume se tako (osim dosadašnjeg PK Black Code iz N.Sada) upisao u "knjigu promotera" pikado sporta za mlađe kategorije, što je (na žalost) velika retkost u pikado sportu u regionu, pa se nadamo da će neki postojeći Klubovi (i oni koji se tako predstavljaju) sledeći baš ovakav primer , konačno krenuti u neki ozbiljniji rad za decom ne čekajući da se desi samo od sebe! Za početak, da se kod odgovarajućih upravnih tela nacionalne federacije pokrene veća inicijativa za pripremanje akata i pravilnika koji će trenerima omogućiti dalji rad sa mlađim kategorijama, poraditi na stručnom usavršavanju svojih kadrova i podići pikado na pozicije koje svakako zaslužuje u kategorizaciji sportova u R.Srbiji.

Vojvođanska pikado federacija je u dosadašnjem radu sa preko 150 direktnih učesnika takmičenja (deca iz juniorskog pogona) i u kontaktu sa direktorima i profesorima iz preko 10 škola iz Bačke, Banata i Srema uvideo veliku zainteresovanost za pikado i kod dece i kod školskih struktura za svaki oblik saradnje i angažovanja što je jako pozitivan signal i vetar u leđa za naredne pikado akcije!

Srdačan sportski pozdrav!

Vojvođanska pikado federacija

 

Poštovani članovi VPF i ostali pikadisti,

Peti takmičarski dan "Profy darts lige 2017/18", održaće se u Novom Sadu, 22.04.2018 godine ul. Mileve Marić br.7, sa početkom u 13.00 časova.


Pravo učešća imaju svi uredno registrovani takmičari sa teritorije APV kao i takmičari koji su u članstvu Kluba koji ima pristupnicu u VPF.
Svima će biti omogućeno da se uredno registruju i upišu u knjigu članova tokom cele sezone čime će se ravnopravno boriti i za vrlo lepe nagrade koje smo pripremili takođe za najboljih 8 (osam) takmičara na kraju prvenstva. 

Za ekipno prvenstvo u vidu takmičarskih parova, osim prigodnih pehara, nagrade će dobiti dva najuspešnija para u vidu takmičarskih meta i strelica po izboru.

Registracije i prijave takmičara novih takmičara koji žele uzeti učešće na petom mastresu je potrebno izvršiti najkasnije do 20.04.2018 godine.

Za takmičare koji su prijavljeni za učešće, prostorije će biti otvorene već u 12.00 časova kako bi se takmičari pripremili za takmičenje i obavili raspored razigravanja u skladu sa Propozicijama.

Molimo sve takmičare da dobro prouče PROPOZICIJE PRVENSTVA VOJVODINE i da se na vreme informišu i upoznaju sa istim te da svoje registracije izvrše na vreme.
Prijave Klubova i takmičara su moguće u toku cele takmičarske sezone!

Poštovani pikadisti, članovi sportskog saveza Vojvođanske pikado federacije, sa posebnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da se nastavlja program stručnog osposobljavanja kadrova za zvanja:


- Operativni trener u pikadu,

- Sportski i nacionalni sudija u pikadu,

- Operativni sportski menadžer, 

- Sportski instruktor specijalista i

- Sportsko rekreativni voditelj;

Program počinje već u martu 2018 godine a VPF kao i do sada ima praksu da na najbolji način usmeri svoje članove i pomogne kako moralno tako i materijalno kako bi u pikado sportu imali što više stručnih lica koji bi se što pre uključili u rad sa mlađim kategorijama i pospešili promociju sporta koji volimo.

Ne treba podsećati da je promenom Zakona o sportu iz 2017-e godine obavezujuća stavka da svaki pikado klub ili udruženje MORA imati angažovano stručno lice u radu kluba te da je inspekcijiski nadzor u nekim sportskim savezima, društvima i klubovima već obavio kontrolu a izvršiće se kontrola svih pravnih lica u sportu od strane relevatnih službi pa je ova tema više obaveza nego formalnost kako se do sada komentarisalo u neformalnim razgovorima na sastancima pikado klubova.

Takođe, u toku izrade izveštaja za Pokrajinski Sekretarijat za omladinu i sport, pregledom podataka iz APR, utvrđen je jako mali broj klubova koji su uskladili Statut sa promenama Zakona o sportu R.Srbije što bi moglo da dovede do ozbiljnijih problema i sankcija te molimo klubove da ozbiljno pristupe rešavanju ovog pitanja. 

Stručna služba Vojvodjanske pikado federacije nudi svu pomoć u vezi ovog problema. Za sve zainteresovane klubove ali i sekcije u postupku osnivanja i registrovanja udruženja u APR, naš savez će u dogovorenom terminu zainteresovanog Kluba održati edukaciju i savetovanje na pomenute teme, kao i pomoć u izradi konkursne dokumentacije za programe opštinskih i lokalnih sportskih institucija.

Srdačan pozdrav

 

Vojvođanska pikado federacija