Vojvođanska Pikado Federacija

Sportska akacija "Igraj Pikado 2019"  za decu uzrasta od 8-13 godina.

Novi Sad, ul. Mileve Marić br.7 (sedište saveza)

Svakog utorka od 18-20 časova tokom celog leta treneri Vojvođanske pikado federacije sprovode program koji bi edukovao decu u sportskoj veštini klasičnog i elektronskog pikada. Deca imaju priliku da u okviru socijalizacije u praktičnom delu programa sami organizuju takmičarski sistem u zavisnosti od broja takmičara i da se osim upoznavanja sa istorijatom pikado sporta i rekvizitima upoznaju i sa raznim pikado disciplinama. U ovogodišnjoj sportskoj akciji učestvuju deca u muškoj i ženskoj konkurenciji a program za sve učesnike je potpuno besplatan osim obavezne prijave preko telefona za svaki zasebni termin.

Vojvođanska pikado federacija u svom radu i delovanju kroz organizovane treninge svakako ima prioritetni cilj kada je u pitanju rad sa mlađim kategorijama te sa posebnim zadovoljstvom radimo na kvalitetetnom sadržaju ovog programa i da ga dovedemo na najviši mogući nivo. Realizatori ove akcije će voditi računa da se svakom prijavljenom učesniku pruži šansa da upozna pikado na adekvatan način a povratna informacija i srećna i zadovoljna lica učesnika nam daju dodatni vetar u leđa i moral za rad.

Prvi Takmičarski dan u programu "Juniorskog prvenstva Vojvodine 2019" održan u Novom Bečeju 04.06.2019 godine u SRC "Jedinstvo".

Veliko interesovanje dece iz ovog grada omogućilo je zanimljivo takmičenje u obe konkurencije a ukupno je učestvovalo 37 juniora.

Najbolje rezultate su ostvarili:

  Juniorke        
1 Perišić Tamara  470 1342 Tri najbolja rezultata škole
2 Šijački Zorica 461
3 Lalić Tijana  411
           
  Juniori        
1 Miladinović Mihail 536 1448 Tri najbolja rezultata škole
2 Mićin Miloš  468
3 Đukičin Stefan 444

Svi rezultati takmičarskog dana u Novom Bečeju:

  Kategorija: Juniorke    
1 Perišić Tamara  470 1342
2 Šijački Zorica 461
3 Lalić Tijana  411
4 Milosavljević Mila 408  
5 Mošorinski Nina  407  
6 Jankelin Nevena 371  
7 Mandić Kristina  365  
8 Kojadinović Aleksandra  351  
9 Samulovac Željana  344  
10 Krajčin Dunja 343  
11 Kovačev Marija 340  
12 Dujin Mirjana 339  
13 Sabovljev Jovana 334  
14 Baštovanov Milica 333  
15 Omaljev Marija 316  
15 Nikolić Una  316  
17 Filipov Iva  312  
18 Stanaćev Anđelka 269  
       
   
       
  Kategorija: Juniori    
1 Miladinović Mihail 536 1448
2 Mićin Miloš  468
3 Đukičin Stefan 444
4 Mandić Robert 434  
5 Stanaćev Nemanja 385  
6 Radosavljev Goran 371  
7 Tornjanski Predrag  352  
8 Radojčin Strahinja 345  
9 Rajtarov Stefan 335  
10 Karačonji Aleksandar 307  
11 Ležaić Vasa 304  
12 Pecarski Stevan 303  
13 Mučalov Milan  298  
14 Baračko Milan  295  
15 Varadinac Nemanja 293  
16 Jakšić Nenad 291  
17 Cucić Stevan 279  
18 Marinkov Veljko 267  
19 Malogajski Bogdan  221  

Vojvođanska pikado federacija se posebno zahvaljuje Blažin Slobodanu, pikadisti iz N.Bečeja, zatim profesoru Aleksov Bojanu na pomoći u realizaciji ovog takmičenja kao i Janić Ranku , direktoru SRC "Jedinstvo" na ustupljenom prostoru u kom se održavalo takmičenje.

Ovim putem pozivamo zainteresovane škole i profesore a posebno pikadiste širom APV da nam se jave kako bi smo uspostavili saradnju i predstavili pikado sport deci iz juniorskog pogona baš u njihovom gradu i omogućimo im najbolju promociju ovog sporta kroz takmičarske aktivnosti!

Sportski pikado pozdrav!

 

KLIKOM NA LOGO MOŽETE POGLEDATI REZULTATE:

    

 

 

Dana 19.02.2019 godine u prostorijama Sportskog Saveza Vojvodine potpisani su ugovori za finasiranje redovnih i posebnih godišnjih programa sa pokrajinskim sportskim savezima. U radnoj i svečanoj atmosferi uz prisustvo svih relevantnih sportskih saveza i lica koja ih zastupaju našao se i naš savez koji je i ovaj put nakon uspešno završenih ciljeva i zadataka u prošloj godini i ove godine dobio kako materijalnu tako i moralnu podršku za sve aktivnosti i napore koje VPF ulaže kako bi se pikado sportu u APV pružila mogućnost popularizacije i omasovljavanja u dugoročnom periodu.

 

Sastanak sportskih saveza 

 Pokrajnski sekretar Vladimir Batez sa zatupnikom VPF

Aktivisti VPF se zahvaljuju na poverenju i pomoći od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao i Sportskom Savezu Vojvodine na velikoj podršci i pomoći po svim pitanjima i nada se da će bez velikih poteškoća i ove godine uspeti da uspešno realizuje sve zacrtane ciljeve u sklopu godišnjeg programa. 

U neformalnom razgovoru sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata, osim preporuka da sa istim žarom i entuzijazmom nastavimo popularizaciju pikado sporta, dobili smo pregršt informacija i preporuka da se još više radi na planu konkurisanja za posebne programe koji se prvenstveno tiču sportskih događaja na široj teritoriji APV u saradnji sa lokalnim sportskim strukturama kao što su gradski i okružni sportski savezi i klubovi te po ko zna koji put pozivamo klubove i sportske pikado organizacije i udruženja iz svih gradova i sredina iz APV da se pridruže u članstvo Vojvođanske pikado federacije kako bi eventualno zajedničkim snagama uspešno konkurisali za sve sportske pikado događaje i podigli pikado sport na još veći nivo ali i u finasijskom smislu olakšali realizaciju tih takmičenja.

Osim ovih pozitivnih stvari, na žalost imamo i nekoliko negativnih a tiču se ovogodišnje ocene u kategorizaciji sportova.

Kao što je poznato već dugi niz godina na terenu imamo odlične rezultate, odnosno pikado takmičari i ekipe iz APV koji postižu najbolje rezultate na takmičenjima nacionalnog ranga i čine procentualno skoro 100% sastav reprezentacije kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji, a sa druge strane većina tih klubova i pojedinaca nisu u članstvu pokrajinskog teritorijalnog granskog saveza, odnosno Vojvođanske pikado federacije.

Dakle, sa jedne strane imamo takmičarski rezultat a nemamo mogućnost da to i prikažemo jer jednostavno pomenuti sportisti i klubovi nisu "u sistemu" portala E-Savezi iako bi trebao biti slučaj da smo svi deo jedinstvenog sistema uz poštovanje Zakona o sportu, uz opasku da se čak i ti klubovi i pojedinci većim delom finasiraju upravo iz lokalnih struktura preko opštinskih i gradskih saveza koji su opet članovi Sportskog saveza Vojvodine. 

Iako imamo najave da će i ovo pitanje stići na dnevni red većih sportskih institucija koje odlučuju o finasiranju sportskih organizacija, nadamo se da pikado klubovi koji su do sada na nekom od redovnih programa finasiranja od strane svojih lokalnih institucija neće ostati uskraćeni za sredstva zbog nepoštovanja ovih zakonskih odredbi a činjenica je da ovakvi podaci stvaraju "zabunu" i nelogičnost.

Još jednom pozivamo sve klubove iz AP Vojvodine da se pridruže granskom teritororijalnom savezu Vojvođanskoj pikado federaciji i zajedničkim snagama i dobrom organizacijom napravimo jedinstven sistem organizovanja pikado sporta kako za seniore tako i za mlađe kategorije, da probudimo svest i kod uprave nacionalnog granskog saveza za uspostavljanje jedinstvenog sistema i pikado podignemo na veći rang kategorizovanih sportova na pokrajinskom i nacionalnom nivou.

Iskreno se nadamo da pikado sport u novoj raspodeli neće pasti na "niža mesta" a sigurni smo da uz podršku svih klubova sa teritorije APV i cele R.Srbije, uz poštovanje svih zakonskih akata, predanim i pametnim radom, školovanjem kadrova, uvođenjem mlađih kategorija u takmičarski sistem i regionalizacijom takmičenja koja bi znatno povećala brojnost takmičara i ekipa kao i boljim rezultatima na međunarodnom planu imamo veliku šansku da pikado podignemo čak i iznad pozicija koje smo imali do ove godine.

Podsećamo da je pre izrade kategorizacije do kraja 2018-e godine, na lestvici nacionalne kategorizacije, pikado bio u 4.kategoriji sportova dok je na pokrajinskoj zauzimao mesto u čak 3.kategoriji.

 

Sportski pikado pozdrav

Upravni Odbor Vojvođanske pikado federacije

Vojvođanska pikado federacija želi Vam srećne Božićne i Novogodišnje praznike!!

I najbolje pikado rezultate u 2019 godini!