Vojvođanska Pikado Federacija

Tradicionalno međunarodno ekipno takmičenje pod nazivom "KUP GRADOVA 2020", održano polovinom oktobra 2020 godine u Novom Sadu u Hotelu Duga u reklo bi se veličanstvenoj sportskoj atmosferi u konkurenciji 10 takmičarskih ekipa iz devet gradova iz okruženja. Ovaj jedinstven pikado spektakl upotpunio je dolazak i učešće naših dragih prijatelja iz Sarajeva koji su prevalili dug put da bi se videli sa nama ali i uspeh mlade i perspektivne ekipe iz Niša na Kupu Gradova.. 

 

Tabela rezultata KUPA GRADOVA 2020:

 KOMPLETNI REZULTATI KUPA GRADOVA 2020

 ČESTITKE NAJUSPEŠNIJIM EKIPAMA I HVALA SVIMA NA UČEŠĆU NA POSLEDNJEM KUPU GRADOVA!! 

 ____________________________________________________________________________

 

U pojedinačnoj konkurenciji za dame nastupilo je sedam takmičarki koje su nakon raspoređivanja u dve grupe razigravale za plasman za polufinale:

KOMPLETNA ŠEMA RAZIGRAVANJA VOJVODINA OPEN VI - ŽENE

Prva tri mesta na tabeli VOJVODINA OPEN VI za žene zauzele su:

1. mesto- Tamara Milić iz Beograda
2. mesto- Dragana Rakić iz Čačka i
3. mesto- Radenka Đurić iz Šapca


Tri prvoplasirane žene na VOJVODINA OPEN VI

 

 U pojedinačnoj konkurenciji za muškarce je nastupilo 56 takmičara u kojoj je pobedu ubedljivo odneo Miroslav Ašćerić iz PK Podrum iz Novih Banovaca dok su najprijatnija iznenađenja turnira mladi Stefan Sekulić iz Srbobrana koji je osvojio drugo mesto kao i Jovan Jovanović iz Čačka (PK Familija) osvajanjem trećeg mesta koje je podelio sa Markom Vurdeljom iz N.Sada.


Najuspešniji takmičari VOJVODINA OPEN VI 

KOMPLETNA ŠEMA RAZIGRAVANJA VOJVODINA OPEN VI - ZA MUŠKARCE

 

Vojvođanska pikado federacija kao organizator ove jedinstvene takmičarske ideje i koncepta se posebno zahvaljuje svim dosadašnjim učesnicima na ovoj pikado manifestaciji a najveću zahvalnost duguje Pokrajinskom sekreterijatu za sport i omladinu kao i Sportskom Savezu Vojvodine na prvenstveno moralnoj a zatim i finasijskoj podršci bez čije pomoći ova takmičenja nebi mogla biti realizovana.

Na žalost ovaj događaj kao i sve ostale pikado akcije Vojvođanske pikado federacije su ujedno i poslednje akcije u ovoj godini a i u narednim godinama zbog male ili nikakve podrške od strane samih klubova iz APV te nacionalne federacije u pikadu (PFS). Iz tog razloga u junu 2020 godine nismo ni konkurisali za sredstva za sledeću godinu te Odlukom Upravnog Odbora i Skupštine VPF naše dugogodišnje zalaganje , upornost i rad će prestati do daljeg.. 

Ova teška odluka će na žalost uticati na to da pikado sport u APV padne na najniže grane na lestvici kategorizacije ali se nadamo da neće uticati na dalji tok finansiranja pikado klubova od strane lokalnih i gradskih sportskih saveza..

Iskreno se nadamo da će neke nove , mlade snage nekad ponovo pokrenuti slične pikado akcije i da će kretanjem sa "nule" ponovo dostići nivo koji je VPF imao u ovom trenutku zauzimanjem mesta u trećoj kategoriji sportova pa i više kao i da će se probuditi svest svih onih kojima navodno zanči razvoj organizovanog pikada u APV i R.Srbiji.. 

Još jednom svima koji su nesebično podržavali pikado akcije i dosadašnji rad svih aktivista Vojvođanske Pikado Federacije od srca se zahvaljujemo!!