Print
Hits: 314

Treći takmičarski dan "Prvenstva Vojvodine za juniore 2018" održan je u sportskoj hali u Staroj Pazovi 07.11.2018 godine.

Učešće ovog takmičarskog dana uzelo je ukupno 64 takmičara od čega se takmičilo čak 28 devojčica koje su osim velikog interesovanja za pikado sport pokazale i izuzetan talenat u ovoj sportskoj veštini jer su svojom preciznošću bile uspešnije od svojih vršnjaka iz muške konkurencije. U ovom takmičenju su učestvovali učenici iz tri srednje škole iz Stare Pazove i to: 

Srednja Tehnička Škola 

Gimnazija "Branko Radičević" i

Ekonomsko-trgovinska škola "Vuk Karadžić"

Takmičenje je trajalo ukupno 4 sata, a pre svake grupe, naši treneri su u kratkoj prezentaciji o pikadu informisali sve učesnike o ambicijama i perspektivi pikado sporta na domaćem i međunarodnom planu. Osim samih takmičara, veliko interesovanje vlada i kod samih profesora fizičkog vaspitanja te je uspostavljen kontakt sa pet profesora iz tri srednje škole, kojima će Vojvođanska pikado federacija pomoći u opremi i rekvizitima kako bi se otvorile mogućnosti nastavka treninga pikada kroz vaspitno-rekreativnu nastavu u Staroj Pazovi.

Rezultati

Najbolje rezultate u konkurenciji juniorki su ostvarile:

1. mesto - Đurčik Tamara

2. mesto - Đorđević Maja

3. mesto - Jovanović Milica

Najbolje rezultate trećeg takmičarskog dana u konkurenciji juniora su ostvarili:

1. mesto - Devetak Danijel 

2. mesto - Kalat Pavle

3. mesto - Babić Stefan

Čestitke najuspešnijim takmičarima a posebno se zahvaljujemo prof. Danici Lekić na pomoći u realizaciji ovog takmičenja i popularizaciji pikado sporta kod dece i omladine.