Vojvođanska Pikado Federacija

Lepo druženje i prava međunarodna pikado promocija desila se u Rumi dana 06.10.2018 godine u sali OŠ "Veljko Dugošević" a u organizaciji članova pikado kluba Harold koji su se zaista potrudili da naprave skoro savršene uslove za učesnuke ovog takmičenja. Na glavnom turniru nastupilo je 54 takmičara, najviše domaćih uz goste iz Bugarske i Hrvatske. 

Osvajač prvog Ruma Opena je Oliver Ferenc iz Apatina koji je u finalu pobedio Acu Babića iz N.sada dok je treće pripalo Radovanu Torbici iz S.Pazove koji bio bolji od Dejana Kovačevića iz Apatina.

Šeme glavnog turnira:

Osim glavnog turnira, za učesnike koji su pre 1/4 finala završili takmičenje, organizovan je zaseban turnir na kom su od 37 takmičara najuspešniji bili Šakota iz Novog Sada i Smolić iz Rume osvojivši treće mesto, dok je u finalu ovog takmičenja Veliša Golubovića iz Kule bio bolji od Marušića iz Splita i tako kreirao konačan plasman drugog turnira.

U ime PK Harold, i u ime Vojvođanske pikado federacije koja je bila pokrovitelj u opremi i tehnici na ovom takmičenju, koristimo priliku da se zahvalimo svim učesnicima u nadi da će ovo takmičenje postati tradicionalno a posebnu zahvalnost kao i uvek dugujemo Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu bez čije moralne i materijalne pomoći ne bi imali uslove za nabavku potrebnih rekvizita za ovakva takmičenja.

Srdačan pozdrav

Vojvođanska pikado federacija