Vojvođanska Pikado Federacija

Decembar mesec i kraj godine za aktiviste Vojvođanske pikado federacije je protekao u zvaničnim posetama školama iz APV čiji su učenici ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima u pikadu u 2018-oj godini i tom prilikom su podelili prigodne pehare i nagrade. 

                      

Na zadovoljstvo profesora i školskih radnika da jedan savez poput našeg kako je i obećao na početku godine može na pravi način da pomogne u opremanju školskih pikado sekcija, moglo se primetiti veliko ushićenje profesora prilikom uručivanja opreme za pikado sport i zahvalnost što VPF zaista ulaže velike napore kako bi se ova veština još više omasovila kod dece i omladine uz obećanje da će već nakon kratkog odmora zbog praznika omogućiti nastavak treniranja pikado sporta u njihovim školama.  

                           

 

Posebno zadovoljstvo su izrazili najuspešniji takmičari kojima su pehare uručili njihovi profesori a kojeje takođe obezbedila Vojvođanska pikado federacija. Zadovoljstvo pripada i našim aktivistima i trenerima koji su realizovali ovu sportsku akciju od pripreme, preko takmičenja do svečanog dela uručenja priznanja i opreme jer smo uspeli da u ovoj godini animiramo 145 takmičara iz juniorskog pogona dok je šest škola dobilo opremu za formiranje školskih pikado sekcija.

KOMPLETNI REZULTATI JUNIORSKOG PRVENSTVA VOJVODINE 2018

 

IZVEŠTAJI po takmičarskim danima

Četvrti takmičarski dan juniorskog prvenstva Vojvodine za 2018 godinu, održan je u 15.11.2018 godine u Inđiji u školskoj sali SŠ "Dr. Đorđe Natošević".
Na takmičenju je učestvovalo ukupno 57 takmičara u konkurenciji juniora i juniorki iz pomenute škole.

Veliko interesovanje za pikado sport je pokazano u ovom gradu od strane učesnika gde su u takmičarskom delu preciznim gađanjem pokazali vrlo lepu formu te smo dobili za sada i potencijalnog pobednika u muškoj konkurenciji ali i najbolji ekipni rezultat koji je promenio stanje na tabeli. 

Posebno raduje brojnost takmičara kod juniorki kojih je ovog puta bilo ukupno 21 a najbolje među njima ovog četvrtog takmičarskog dana su:

1. mesto - Lukač Teodora
2. mesto - Potkonjak Jovana i 
3. mesto - Muškinja Nataša

dok su u konkurenciji juniora najbolje rezultate ostvarili:

1. mesto - Mrđen Stefan
2. mesto - Kojić Nikola i 
3. mesto - Duduković Stefan

 

Treći takmičarski dan prvenstva Vojvodine za juniore održan je u sportskoj hali u Staroj Pazovi 07.11.2018 godine.

Učešće ovog takmičarskog dana uzelo je ukupno 64 takmičara od čega se takmičilo čak 28 devojčica koje su osim velikog interesovanja za pikado sport pokazale i izuzetan talenat u ovoj sportskoj veštini jer su svojom preciznošću bile uspešnije od svojih vršnjaka iz muške konkurencije. U ovom takmičenju su učestvovali učenici iz tri srednje škole iz Stare Pazove i to: 

Srednja Tehnička Škola 

Gimnazija "Branko Radičević" i

Ekonomsko-trgovinska škola "Vuk Karadžić"

Takmičenje je trajalo ukupno 4 sata, a pre svake grupe, naši treneri su u kratkoj prezentaciji o pikadu informisali sve učesnike o ambicijama i perspektivi pikado sporta na domaćem i međunarodnom planu. Osim samih takmičara, veliko interesovanje vlada i kod samih profesora fizičkog vaspitanja te je uspostavljen kontakt sa pet profesora iz tri srednje škole, kojima će Vojvođanska pikado federacija pomoći u opremi i rekvizitima kako bi se otvorile mogućnosti nastavka treninga pikada kroz vaspitno-rekreativnu nastavu u Staroj Pazovi.

Rezultati

Najbolje rezultate u konkurenciji juniorki su ostvarile:

1. mesto - Đurčik Tamara

2. mesto - Đorđević Maja

3. mesto - Jovanović Milica

Najbolje rezultate trećeg takmičarskog dana u konkurenciji juniora su ostvarili:

1. mesto - Devetak Danijel 

2. mesto - Kalat Pavle

3. mesto - Babić Stefan

Čestitke najuspešnijim takmičarima a posebno se zahvaljujemo prof. Danici Lekić na pomoći u realizaciji ovog takmičenja i popularizaciji pikado sporta kod dece i omladine.

 

 

 

Drugi takmičarski dan prvenstva Vojvodine za juniore od 14-17 godina održan je u Odžacima u Sportskom centru dana 11.05.2018 godine.

Učešće u drugom takmičarskom danu su uzeli učenici iz dve srednje škole iz Odžaka, tačnije Srednje Tehničke škole i Gimnazije i ekonomske škole "J.J.Zmaj".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najbolje rezultate u konkurenciji juniorki su ostvarile:

1. mesto: Aleksandra Stevanović
2. mesto: Zorica Simonović
3. mesto: Biljana Dimić

 

Najbolje rezultate drugog takmičarskog dana u konkurenciji juniora su ostvarili:

1. mesto: Miloš Mitić
2. mesto: Luka Pustinjaković
3. mesto: Dušan Erdeljan

Na zadovoljstvo učesnika i organizatora postignut je dogovor sa profesorima fizičkog vaspitanja da se uz pomoć u opremi od strane Vojvođanske pikado federacije u što skorije vreme oformi pikado sekcija u školama kako bi učenici ovih škola imali mogućnost za aktivnije bavljenje pikado sportom.

VPF se posebno zahvaljuje pikado aktivistima iz ovog grada, tačnije Vučić Igoru i Turčan Juraju koji su pomogli u pripremi i realizaciji ovog takmičenja a nadamo se i da će se uskoro formirati i registrovati pikado udruženje u ovom gradu koji će se priključiti takmičarskim aktivnostima federacije na pokrajinskom i nacionalnom nivou.

 

 

 

Prvi takmičarski dan prvenstva Vojvodine u pikadu za juniore od 14-17 godina u 2018-oj godini održao se u Rumi u subotu 24.02.2018 godine sa početkom u 13.00 časova.

Takmičenje je organizovano u školskoj sali STŠ "Milenko Brzak Uča"  u konkurenciji juniorki i juniora iz srednjih škola iz Rume. Iako je takmičenje zbog tehničkih uslova održano u danu kada škola ne radi, na zadovoljstvo organizatora i samih takmičara prikazana je lepa veština gađanja te smo sigurni da je današnja akcija opravdala organizovanje ovakvog sportskog događaja. 

U prisustvu direktora škole kome se Vojvođanska pikado federacija posebno zahvaljuje na pomoći u programu promocije su učestvovali i profesori fizičkog vaspitanja koji su pokazali veliku zainteresovanost za osnivanje pikado sekcija u svojim školama te se i sami oprobali u ovoj sportskoj veštini.

Najbolji rezultat u konkurenciji juniora je ostvario Uroš Stojanović iz STŠ "Milenko Brzak Uča" dok je u konkurenciji juniorki najbolje gađanje pokazala Marija Vasić iz SPPŠ "Stevan Petrović Brile". 

Sa posebnim zadovoljstvom želimo da pohvalimo članove Pikado Kluba "Harold" iz Rume koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprineli organizaciji ovog takmičarskog dana kako u pripremi tako i realizaciji takmičenja a najuspešniji takmičari iz juniorskog pogona Grada Rume su od PK Harold dobili specijalne vaučere u vidu besplatnih termina za treniranje pikada u prostorijama Kluba u trajanju od mesec dana!


PK Harlod iz Rume se tako (osim dosadašnjeg PK Black Code iz N.Sada) upisao u "knjigu promotera" pikado sporta za mlađe kategorije, što je (na žalost) velika retkost u pikado sportu u regionu, pa se nadamo da će neki postojeći Klubovi (i oni koji se tako predstavljaju) sledeći baš ovakav primer , konačno krenuti u neki ozbiljniji rad za decom ne čekajući da se desi samo od sebe! Za početak, da se kod odgovarajućih upravnih tela nacionalne federacije pokrene veća inicijativa za pripremanje akata i pravilnika koji će trenerima omogućiti dalji rad sa mlađim kategorijama, poraditi na stručnom usavršavanju svojih kadrova i podići pikado na pozicije koje svakako zaslužuje u kategorizaciji sportova u R.Srbiji.

Vojvođanska pikado federacija je u dosadašnjem radu sa preko 150 direktnih učesnika takmičenja (deca iz juniorskog pogona) i u kontaktu sa direktorima i profesorima iz preko 10 škola iz Bačke, Banata i Srema uvideo veliku zainteresovanost za pikado i kod dece i kod školskih struktura za svaki oblik saradnje i angažovanja što je jako pozitivan signal i vetar u leđa za naredne pikado akcije!

Srdačan sportski pozdrav!

Vojvođanska pikado federacija